Λογότυπο, Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας / Stationery System / Άλλες εφαρμογές (Τσάντες, Κούπες)
Η ΕΕΦ, η Ελληνική Εταιρία Φιλελληνισμού ιδρύθηκε με στόχο τη μελέτη, την ανάδειξη και την προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού και του Φιλελληνικού ρεύματος από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Το 2020, σχεδόν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η ΕΕΦ ίδρυσε το Μουσείο Φιλελληνισμού.
Στόχος της εταιρίας, με τη λειτουργία του νέου μουσείου, ήταν να προτρέψει ολόκληρη την ανθρωπότητα να αγκαλιάσει τον Ελληνικό πολιτισμό ως θεματοφύλακα των πανανθρώπινων ανθρωποκεντρικών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Με την ίδρυσή του, το μουσείο αποτίνει επίσης φόρο τιμής στους Φιλέλληνες, που από την Αναγέννηση μέχρι και τον 19ο αιώνα, συνέβαλαν στην εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού και στην απελευθέρωση της Ελλάδος.
Η ανάθεση της σωστής παρουσίασης της ταυτότητας του μουσείου στην impressme ήταν τόσο συγκινητική όσο και ιδιαίτερα κρίσιμη. Το λογότυπο έπρεπε να αποδώσει αυτή τη σύνθετη και πολιτισμικά βαρύνουσα διαδικασία, συμβολίζοντας τη σημασία του φιλελληνισμού, αλλά και του ελληνικού πολιτισμού ανά τους αιώνες. Αυτοί ήταν και οι πυλώνες πάνω στους οποίους βασίστηκε το λογότυπο του μουσείου.
Μετά από ενδελεχή έρευνα τόσο στα χρώματα όσο και στα σχήματα, η δημιουργική μας ομάδα σχεδίασε το λογότυπο χρησιμοποιώντας τα γράμματα Φ και Μ της ελληνικής αλφαβήτου: Το Φ, σχεδιασμένο ως δυο ημικύκλια τα οποία παραπέμπουν σε αμφιθέατρα, συμβολίζει τη συμμετοχή του ανθρώπου στον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Το Μ, προκύπτοντας από τα δύο μέρη μιας ανοικτής πύλης, καλεί όλους τους λαούς να συμμετέχουν στην ελληνική παιδεία και στον ελληνικό πολιτισμό. Το τελικό λογότυπο συμβολίζει ένα Μουσείο φιλόξενο, ανοικτό στην κοινωνία. Ένα Μουσείο που προσκαλεί τον Έλληνα αλλά και το ξένο επισκέπτη να γνωρίσει την Ιστορία της Ελλάδας και όσων, Ελλήνων ή μη, πάλεψαν για εκείνη.
Παρά τις κλασικές θεματικές του, τόσο το ίδιο το λογότυπο όσο και οι εφαρμογές του στο σύστημα αλληλογραφίας και σε διάφορα χρηστικά αντικείμενα, αποτελείται από γραμμές σύγχρονες και αφαιρετικές, που δηλώνουν πως το αίσθημα προσφοράς του Φιλελληνισμού αγγίζει το πνεύμα κάθε εποχής, μέχρι και σήμερα.